In tegenstelling tot België, rijdt men in Turkije rechts, net zoals in de meeste Europese landen. Wees ook bewust van de verkeersregels om veilig te rijden.
In de steden bedraagt de maximale snelheid in Turkije 50 km/u en op de snelwegen 120 km/u. Houd er rekening mee dat de snelheidslimieten kunnen variëren en let op de verkeersborden.
Parkeren in Ordu kan een uitdaging zijn. Het is raadzaam om vooraf te checken of je hotel parkeerfaciliteiten heeft. Sommige straten in de stad zijn gratis parkeren, terwijl je in anderen moet betalen.
Ordu heeft verschillende toeristische bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Zo kun je een bootlift nemen naar de berg Boztepe voor een adembenemend uitzicht op de stad en de Zwarte Zee. Ook het Atatürk-monument, het Archeologisch Museum en het Pasaoglu herenhuis en etnografisch museum zijn beslist een bezoek waard.
Giresun, een historische stad met een kasteel op een eiland, is een uur rijden naar het westen. Een beetje verder naar het oosten ligt de stad Trabzon, bekend om het Sumela klooster dat tegen een steile bergwand is gebouwd.
Ordu heeft een gematigd zee klimaat, met milde winters en warme, natte zomers. De lokale valuta is de Turkse lira (TRY), maar euro's worden op veel plaatsen ook geaccepteerd. Controleer de wisselkoers voordat je op reis gaat.
Houd er rekening mee dat in de zomer het Altin Kiraz Carnavali (Gouden Kers festival) plaatsvindt, een uitbundige viering van de kersenoogst met veel muziek en dans. Dit festival trekt veel bezoekers uit heel Turkije en daarbuiten.